Despre

Primul serviciu divin al Bisericii Elim a avut loc in data de 24 februarie 2002, intr-un imobil situat in Bucuresti, pe str. Dreptatii, nr. 87. La aceasta prima intalnire au participat 18 persoane, care au dorit infiintarea unei biserici in cartierul Militari, Bucuresti.

In septembrie 2002, Biserica Elim a inchiriat un spatiu in strada Dreptatii 85. Cu ocazia primei slujbe divine din noua locatie, a fost efectuat primul botez in apa (6 persoane) al bisericii nou infiintate.

Nevoia de slujitori in biserica locala era mare, asa ca Dumnezeu a randuit pe fr. Cornel Parvu in slujba de pastor al Bisericii Elim, in 30 martie 2003, data la care a fost hirotonisit (ordinat) si recunoscut de comunitate.

De atunci, biserica a crescut cu ajutorul Duhului Sfant, in fiecare an, prin adaugarea de noi suflete care s-au intors la Domnul si s-au alaturat numarului de credinciosi ai bisericii.

Anul 2011 a fost un an al trezirii spirituale si al schimbarilor profunde in viata spirituala a Bisericii Elim. In urma unui timp de dedicare prin post si rugaciune, darul Duhului Sfant s-a coborat din belsug peste intreaga comunitate, astfel incat fiecare credincios a fost imputernicit sa fie un martor al lui Dumnezeu si al Cuvantului Sau, iar Cuvantul era insotit de mare putere, prin semne, minuni si vindecari.

In urma acestui timp binecuvantat, spatiul in care ne intalneam a devenit neincapator. Dumnezeu ne-a pregatit un loc nou, asa incat incepand cu data de 01 mai 2013, Biserica Elim s-a mutat in str. Cetatea de Balta, nr. 89.

Biserica Elim are, in acest moment, patru slujitori ordinati: Cornel Parvu – pastor, Constantin Parvu – prezbiter, George Plesa – diacon si Samuel Toma – diacon. Totodata, biserica are evanghelisti si misionari recunoscuţi, iar numarul de membri activi a depasit o suta de persoane. De asemenea, in sectorul pastoral mai avem 4 biserici in localitati din judeţele Calarasi si Giurgiu, unde slujim activ la propovaduirea Evangheliei.

Biserica este autorizata si functioneaza in cadrul Cultului Crestin Penticostal – Biserica lui Dumnezeu Apostolica din Romania si colaboreaza cu toate bisericile crestine care au viziune si doctrine asemanatoare.

Slujirea la Elim implica urmatoarele activitati:

 • Activitati tineri: seara tinerilor, proiectii video pentru teme specifice tinerilor, activitati stradale pentru raspandirea Bibliei si a literaturii crestine, partasii de casa, concerte de muzica crestina;
 • Activitati surori: studiu biblic pentru surori, vizite la surorile singure, bolnave, consiliere pentru cele tinere, conferinte;
 • Activitati copii: Scoala Duminicala, participare la Festivalul Copiilor, concursuri biblice JBQ, tabere pentru copii si adolescenti;
 • Seminarii: seminarul bisericii (anual, in luna martie), seminarul familiilor (anual), scoala ucenicului etc;
 • Consiliere spirituala crestina, consiliere premaritala etc;
 • Lauda si inchinare, rugaciune de mijlocire si invatatura biblica;
 • Agape: Sarbatoarea Roadelor (anual), Ziua Bisericii Elim (anual), botezuri si alte imprejurari;
 • Evanghelizari, misiune transculturala, vizite biserici;
 • Acte de caritate, tabere, excursii;
 • Acte de cult: binecuvantari de copii, casatorii etc.
 • Departamentul media.

1980406_680373162004368_376804686_o