Recenzie carte – Puterea laudei si a inchinarii de Terry Law si Jim Gilbert

Dupa ce am citit cartea „Puterea laudei si a inchinarii” a lui Terry Law am ramas cu cateva idei pe care vreau sa le impartasesc. Este prima data cand iau contact cu o carte scrisa de Terry Law, fondator si presedinte al organizatiei World Compassion Terry Law Ministries. Stiind doar ca el este cunoscut la nivel international pentru lucrarea lui puternica de evanghelizare si invatatura acum mi-am dat seama si de ce.

„Puterea laudei si a inchinarii” mi-a clarificat faptul ca Dumnezeu nu este primul beneficiar al laudei. Eu castig in credinta, in puterea de a depasi obstacolele si in ceea ce priveste maturitatea crestina. Lauda mea nu numai ca-L proslaveste pe Dumnezeu, dai il tine si pe cel rau departe de mine. Dumnezeu m-a creat sa-L laud si chiar daca eu nu sunt vrednic sa-L laud, El este vrednic sa primeasca lauda. De aceea nu ar trebui sa privesc la mine, ci sa-mi indrept ochii catre El.

Viata unui credincios nu este numai slujire inaintea lui Dumnezeu dar si o lupta impotriva lui Satan. Daca in mod normal un inamic isi construieste intariturile in jurul lui insusi cu scop defensiv, Satan le construieste in jurul nostru, pentru ca el este cel care ataca prin boli fizice sau sufletesti, prin apasare spirituala, ispite sau alte metode. De exemplu. Satan ne minte de multe ori aducandu-ne gandul ca ceea ce suntem noi cu adevarat este ceea ce facem atunci cand nu suntem constienti (de ex, vis). De fapt acela este momentul in care lui ii este mai usor sa fie stapan peste mintea noastra, pentru ca noi nu o avem sub control. De aceea trebuie sa ne rugam ca Duhul Sfant sa fie carmuitorul mintii noastre, mintea fiind epicentrul razboiului spiritual. De asemenea, lauda din gura noastra este o protectie pentru mintea noastra.

Daca nu il laud pe Dumnezeu atunci cand lucrurile nu merg bine, pe langa faptul ca il intristez pe Dumnezeu, il fac pe Satan sa triumfe. Dar daca ii multumesc si-L laud, atunci arat acordare la voia lui Dumnezeu. in felul acesta imi creste credinta iar atunci sufletul meu il va lauda si mai mult.

As vrea sa mai adaug doar ca aceasta carte mi-a raspuns la o intrebare pe care o aveam in minte de multa vreme. Ma intrebam cum poate Dumnezeu sa condamne un om la iad vesnic pentru ceea ce a facut el in mai putin de 80 de ani. si-atunci am citit asta „Consternarea noastra in fata unui Dumnezeu iubitor care trimite pe cinva in iad s-ar transforma in uimire pentru faptul ca: El a pregatit o solutie pentru ca sa ajunga cineva in rai”.

Cartea este in acelasi timp si o autobiografie si un instrument folosit pentru invatare, iar povestirile din viata autorului care arata cum viata i-a fost salvata prin daruirea in lauda si inchinare, arata ca Dumnezeu e vrednic sa fie adorat in orice situatie.

Multumesc lui Dumnezeu si Scolii de Ucenicie Elim pentru „Puterea laudei si a inchinarii”.
Recenzie de Ana Bragarea

Categories: Recenzie carte