Povestea cantecului – Marturie de George Plesa

 

Povestea cantarii porneste din perioada in care a trebuit sa platesc pretul intoarcerii mele la Dumnezeu. Fiecare dintre noi atunci cand ne intoarcem cu totul catre Dumnezeu platim un pret, un pret care dovedeste oarecum fidelitatea noastra fata de Cel ce ne-a iertat, salvat, care ne-a dat viata cu adevarat.

Asa s-a intamplat si in viata mea. Momentul intoarcerii mele la Dumnezeu a starnit in inima parintilor mei, fratilor mei si a rudelor mele reactii de care nu ii credeam capabili. Pana la momentul acela eram un copil iubit, apreciat, pentru care se faceau planuri de viitor, dar mai ales fata de care existau asteptari tot mai mari.

Lumea lor s-a prabusit in clipa in care am sosit acasa si le-am povestit ca l-am intalnit pe Domnul Isus Hristos si ca m-am POCAIT. De atunci, a trebuit sa suport tot felul de rautati, batjocuri, umilinte, pana acolo incat, tatal meu satul parca de faptul ca trebuie sa suporte prezenta unui pocait in preajma sa, a spus raspicat: “DACA NU TE LASI DE DUMNEZEUL TAU SA PLECI DIN CASA MEA!”.

In acel moment a trebuit sa dau la o parte, familia, copilaria, situatia financiara de pana atunci si sa spun tatalui meu cu o durere nesfarsita, ca sunt gata sa plec, dar ca Dumnezeul meu caruia ii splujesc nu ma va lasa, nici nu ma va parasi vreodata. El va fi cu mine mereu si imi va purta de grija. Da, de El nu ma voi lasa.

Dupa aproape 20 de ani de atunci a aparut printr-un miracol aceasta cantare care exprima ceea ce am simtit in momentul acela.
Esential pentru mine a fost si a ramas faptul ca:

“Atunci am auzit / Si Eu am fost la fel / Pe toti Eu i-am iubit / Dar ei m-au rastignit”

George Plesa

RESURSE:

Versuri – Marturie – George Plesa

Categories: Povestea cantecului